Varro blir Svensk Mästare i fotografi

Fotografen och bildkonstnären Andreas Varro blev Svensk Mästare i fotografi under måndagen den 14 oktober i Sollentuna. Varro blev kategorivinnare i tre olika bildkategorier vilket premierades med tre guldmedaljer, men han vann även titeln Svensk Mästare som går till den fotograf som har högst antalet totalpoäng i tävlingen. Varro vann med stående ovationer och jubel guld i kategorierna Digital Illustration, Kommersiell bild och Kreativt Porträtt.

 

SM i fotografi arrangeras av Svenska Porträttfotografers Förbund och har arrangerats sedan 2013 men tidigare under ”SM i porträttfotografi”, nytt för i år är att tävlingen öppnar upp för fler olika typer av fotografi. Tävlingen har 10 kategorier och totalt 524 bidrag lämnades in. Tävlingen arrangerades på Scandic Star Hotel Sollentuna.

Bilderna bedöms av en Internationell jury om 5 personer från större Europeiska fotografiförbund.  Tävlingen har ökat i popularitet för varje år och är riktad till både professionella och amatörfotografer i Sverige. Tävlingen har 10 olika kategorier: Klassiskt Porträtt, Kreativt Porträtt, Barn, Baby, Bröllop, Fine Art, Kommersiellt, Natur/vildliv, Digital Illustration och Reportage

Andreas Varro är prisbelönt med åtta stora nationella och internationella utmärkelser, bland annat med en bronsmedalj i Världsmästerskapen i Sydney 2018.

Andreas Varro efter ceremonin under SM i fotografi

Vinnande bidraget i kategorin Digital Illustration – Big Brother
Vinnande bidraget i kategorin Kreativt Porträtt – Demons
Vinnande bidraget i kategorin Kommersiell – Time Travellers
Scroll Up