Reklamfoto industri Stockholm

Planglasteknik är ett företag som producerar skyddsglas och för en tid sedan hjälpte reklambyrån Shepherd företaget med ny hemsida. Planglasteknik ville ha dels ha bilder från produktion, på en del av produktsortimentet men också bilder från kund och/eller planeringsmöten. It’s Varro fick i uppdrag att åka till Stockholm med AD och Illustratör Mattias Käll och fotografera.

Fotografering i Stockholm

Väl på plats i Stockholm rekade vi lokalerna och kollade vilka områden vi skulle fotografera. Det är alltid en utmaning att göra stilrena bilder i verkstadsproduktion, alla vet att industri generellt är smutsigt och det hör liksom till. Men min uppgift som fotograf är att hitta en balans mellan att få det att se rent ut i bilderna, men inte överdrivet då det kan upplevas oäkta. Helt enkelt skapa produktionsbilder som känns genuina.

Fotografering av maskin

Företaget har en speciell typ av fräs/svarv vilket de använder för att i vissa moment skära till glas, det var viktigt att just denna maskin kom med på bild. Jag förberedde studiolampor för att ge bilden en mer kommersiell och säljande känsla, personen på bilden är operatör av maskinen och blev instruerad att göra sitt arbete precis som han brukar göra på en arbetsdag. Det var en utmaning att få med fräsen i bakgrunden eftersom att den rörde sig kors och tvärs så vi hade inte många chanser på oss att få till bilden.

Bilder till företaget planglasteknik i Stockholm, på uppdrag av Shepherd reklambyrå

Fotografering säljbilder

Mattias Käll hade tidigare gett skisser och instruktioner till mig på papper på en person som skulle ”studera” en kub av skyddsglas, personen föreställer en kund. Bilden skulle färgmässigt gå åt kallt/blått/grönt vilket man ser på denna bild. I förgrunden har jag placerat en krukväxt för att få mer dynamik och djup i bilden. Vi tog en serie bilder när han kollade på kuben från olika håll men bestämde oss för denna då den kändes äkta.

Produktion och mötesbilder på planglasteknik i Stockholm

Vi fotograferade även bilder som ska föreställa ett planeringsmöte mellan två personer på företaget. Jag valde att överexponera (bakgrunden är helt vit) bakgrunden för att lägga mer fokus på modellerna, det stod nämligen bilar parkerade utanför vilket inte är så attraktivt, det hade helt enkelt blivit för rörigt. Vi placerade sedan ut fruktskål och produktexempel på bordet tillsammans med vattenglas och dator för att få det att kännas mer som ett äkta möte.

Produktion och mötesbilder på planglasteknik i Stockholm

Bilder till kontaktsidan

Till kontaktsidan för hemsidan fotograferade vi bilder genom en av företagets produkter, en sluss med skyddsglas. AD (Art Director) Mattias Källs önskemål var att få med reflektioner i glaset för att få ett mer djup i bilden. Denna effekt gjordes med hjälp av att placera en studiolampa på rätt plats och fotografera från rätt vinkel. Personen stod sedan bakom glaset och pratade i telefon. Den ska illustrera någon på företaget som tar emot kunder och telefonsamtal.

Bilder till företaget planglasteknik i Stockholm, på uppdrag av Shepherd reklambyrå

Produktfotografering

Sist men inte minst (ett par hundra kilo) fotograferade vi en sluss med monterat skyddsglas. De hade byggt upp denna sluss på plats eftersom den inte gick att få in i lobbyn då den är för otymplig och tung. Med hjälp av 6 man så lyfte vi upp slussen en aning och rotera den för att få med både framsida och höger sida, jag har också medvetet valt höjden på kameran så man ser gallret på insidan av taket, men också botten av slussen. I efterhand har jag i photoshop lagt till reflektioner i rutorna för att framhäva glaset mer då den är det som är den faktiska produkten. Innan fotograferingen hängde jag en studiobakgrund bakom slussen för att enkelt kunna frigöra produkten, slutresultatet gör att det ser ut som den är fotograferad i en professionell studio.

Bilder till företaget planglasteknik i Stockholm, på uppdrag av Shepherd reklambyrå

Bildbehandling och retuschering

Samtliga bilder är i efterhand bildbehandlade i photoshop för att uppnå önskat resultat. Jag har medvetet lagt in ett blå/grönt stick i bilderna då det var just denna känsla reklambyrån var ute efter. Photoshop är en del i bildproduktionen som många ser runt, det är i photoshop man sätter stilen och känslan i bilden, fotograferingen måste göras bra men det är en del att ta in information för att sedan forma bilden i photoshop.

Foto/retouch: It’s Varro
Reklambyrå; Shepherd
Kund: Planglas Teknk
AD: Mattias Käll