Välj en sida

Om It’s Varro

Bokning & prisförfrågan

Om Varro

Om fotografen och konstnären Andreas Varro

Handikappet som blev en superstyrka

Så långt jag kan minnas har jag haft det svårt att uttrycka mig i tal. Som barn fick jag en

stor klump i magen, halsen stramade åt och jag blev fylld av skräck närhelst jag skulle prata

med någon annan. Jag var en naturlig introvert, vilket gjorde att jag drog mig undan från sociala sammanhang och gemenskap. Men jag såg alltid upp till dem som hade ”talets gåva”.

Som barn förstod jag inte detta, men idag vet jag att det var jag som hade fått en gåva –

medan alla andra pratade eller väntade otåligt på deras tur att prata, så lyssnade jag istället och analyserade min omvärld. Jag såg saker som andra inte hade förmågan att se. Det som för mig var ett handikapp var egentligen en dold styrka.

Detta förde mig på så sätt in i fotografins värld – fotografering blev en ventil mellan mig och

världen då talet inte riktigt räckte till och då jag behövde släppa ut det som jag hade samlat på mig under mitt liv. Även om det ibland känns som en passion som gränsar till besatthet så älskar jag att uttrycka mig i bild mer än något annat. Det ockuperar mitt sinne dygnet runt, dag och natt och jag tvekar aldrig att lägga ner hela mitt hjärta och min själ i mitt arbete, oavsett om det är kundjobb eller mina konstverk. Få saker får mig att känna mig så uppfylld av mening och ändamål som att få berätta historier i bild.

Varför jag gör detta

Min vision är att kunna påverka människor, att nå dom och röra vid deras hjärtan och sinnen. Få strävanden är så givande som söka efter och bevittna människors instinktiva reaktioner till något som jag har skapat. Det finns en stor, intensiv kraft i skapandet av bilder – det påverkar människor in på djupet och i mitt kommersiella arbete lutar mitt huvudsakliga åtagande och denna kraft åt att hjälpa andra människor, oftast företagare, att få den uppmärksamhet som dom förtjänar. Jag finner en stor glädje i att det går bra för andra.

I mitt konstnärliga skapande så handlar det mer om att porträttera olika sociala situationer i

form av satir. Mitt arbete kan uppfattas som pessimistiskt men mitt syfte är att dra undan ridån av självförnekelse och tydligt och objektivt illustrera det negativa för att vi ska kunna på så sätt förbättra vår värld. Det krävs en orubblig insikt i våra mörkaste och sämsta sidor för att utvecklas. Jag älskar utveckling – att få vakna upp varje dag till en bättre värld, där jag varje morgon är en bättre version av mig själv är en process som är ett ändamål i sig självt. Jag tycker att vi är skyldiga det till dom som levt innan oss och förbättrat världen till det vi har idag, att driva vidare utvecklingen så långt vi kan.s

Vad mina kunder säger om mig

Reklambild åt Katrinelund

Att jobba med Andreas är som att gå på en lyxrestaurang med tre stjärnor i Guide Michelin. Man känner sig trygg, sedd och omhändertagen. Han har dessutom lyckats att leverera den känsla och tanke vi ville förmedla med bilden redan i första försöket. Det finns bara ett ord VÄRLDSKLASS!Roger Hjälm – Ägare och VD Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog

Reklambild till Sebbot Invest och Bandstål

Varro engagerar sig i och ställer konstruktiva frågor för att i grunden förstå vad kunden vill uppnå/förmedla med bilden. Har en förmåga att omsätta tankar i handling med magisk finess och gör bestående avtryck hos betraktaren.Torbjörn Nilsson – Ägare och VD Sebbot Invest

Få mer uppmärksamhet till ditt företag!

Vill du få din egen, eller ditt företags historia berättad med bilder som får dina kunder att hämta efter andan? Kontakta mig så kan vi diskutera hur vi kan få dina kunder att nappa större och oftare!

Kontakta Varro

Varumärken jag arbetat med