Fotograf Örebro

Fotograf Örebro hjälper företag och varumärken till uppmärksamheten dom förtjänar. Prisbelönt med brons i Världsmästerskapen i fotografering.

Fotograf Örebro – Idéer och historier är det viktigaste i bilder

Konsten att fånga uppmärksamhet innefattar många saker, enligt mig är att försöka skapa “wowfaktor” den viktigaste. Att försöka trollbinda människor är ingen lätt uppgift. Min erfarenhet säger att det är historier och idéer bakom bilderna som får människor att stanna till och engagera sig i bilderna och varumärket bakom dom.

Prata om idéer istället för

Det är ett stort teknikfokus idag bland fotografer. Man pratar gärna om vilken utrustning man ska fotografera med, eller vilken ljussättning man ska ha i bilden. Vissa pratar om att skapa “känsla”, men väldigt få pratar om idé som är det som genererar uppmärksamhet. Det handlar enkelt förklarat om Storytelling.

Och det är här jag särskiljer mig från majoriteten av mina konkurrenter, jag har faktiskt fått några av världens mest prestigefyllda priser och blivit uppmärksammad över hela världen för det.

Fotograf Örebro skapar bilder med bärande historier och idéer

Avancerat bildskapande

Jag tänker fritt och börjar med att ta fram bärande idéer. När jag har bra idéer jag löser jag dom utmaningar som jag ställs inför. Istället för att jag begränsar mig till det jag har/kan göra idag. Du kanske tänker “hur påverkar det mig?”. Det påverkar dig i högsta grad om du vill ha bilder som engagerar människor.

Fotograf Örebro använder moderna tekniker

Låt säga att du tillverkar en sportdryck. Drycken gör att löpare presterar 20% bättre med drycken. En traditionell fotograf hade fotograferat ett gäng löpare på en löpbana där en av löparna leder över dom andra. Fotografen hade alltså fotograferat det som går där och då, här och nu.

Själv arbetar jag med avancerade tekniker som gör att jag kan lägga ihop olika element och bygga upp fiktiva historier och världar. Själv hade jag tänkt på idén först. Hur kan jag på bästa sätt förmedla att en löpare blir markant snabbare än den andra? Det är ju kraften i drycken vi vill förmedla. Att flyga fram är ju en idé.

Tänk om en av löparna skulle ha en jetmotor på ryggen och flyga förbi sina motståndare. Jag fotograferar löpare, löpbana, en jetmotor från ett flygplan, ryggsäcksremmar och vips så har en av löparna en jetmotor på ryggen och flyger förbi motståndarna.

Det är alltså så man engagerar människor, med konkret storytelling. 

Fotograf Örebro vinner årets bild 2017 för sina nyskapande bilder

 

Kontakta mig

Scroll Up