Varro vinner Renaults fototävling

Renault gjorde tillsammans med Expressen en nationell kampanj i samband med lanseringen av deras nya pickup Renault Alaskan. Man gjorde då en tvling/kampanj där man valde ut 3st fotografer i Sverige som fick tävla mot varandra och göra en tolkning av Alaskan i bildform.Jag och tre andra fotografer blev utvalda till tävlingen, vi fick en dag på oss att fotografera bilderna. Därefter skedde en offentlig omröstning men även en jurry fick säga sitt, jag är såklart glad att jag vann både den offentliga omröstningen men fick även jurryns röst. Förutom äran att vinna tävlingen får jag köra en Renault Alaskan i 2 år.

JURYNS MOTIVERING
Andreas Varro har på ett tydligt sätt omvandlat en vision till en väl genomarbetad bild som på ett utomordentligt innovativt sätt visualiserar hur Renault Alaskan är en bil för både stad och land. Han visar på hur fotografi är ett hantverk både ”on location” men även i bearbetningsstadiet. Han har fångat vinkeln på bilen väldigt bra, bilens design kommer helt till sin rätt i Varros bild. Det spegelblanka vattnet i bakgrunden skapar ett lugn i bilden, som en kontrast till de överdrivet stora stockarna som ligger på flaket på bilen och byggnadskranarna som skvallrar om en febril aktivitet i den andra delen av bilden.

Läs mer här: http://kampanj.expressen.se/renault/tavling-renault-alaskan/