Andreas Varro gör välgörenhetsuppdrag

Örebrofotografen Andreas Varro reser tillsammans med biståndsorganisationen Operation Mercy till Jordanien och Tadjikistan för att dokumentera biståndsprojekt och skapa fotoprojekt för en insamling till behövande människor i områdena.

 

Uppdrag i Jordanien och Tadzjikistan

Den 14 september i år reser Örebrofotografen Andreas Varro till länderna Jordanien och Tadzjikistan tillsammans med Örebrobaserade biståndsorganisationen Operation Mercy för att dokumentera några av de projekt som Operation Mercy bedriver i dessa länder, men också för att göra ett fotoprojekt för insamling till behövandet. Uppdraget pågår under 2 veckor.

“Vi på Operation Mercy är oerhört tacksamma att Andreas Varro vill dokumentera vårt arbete i två av de 10 länder vi jobbar i. Andreas är en väldigt skicklig fotograf och tillsammans vill vi i höst kunna förmedla till Sverige vilka vi är och vad vi gör.”, säger Cameron Willett, International Programme and Funding Coordinator på Operation Mercy.

Dokumentera Operation Mercys insatser

I uppdraget ingår att dokumentera projekt i staden Khujand där Atlas Copco och Radiohjälpen tillsammans med Operation Mercy har sett till att 6st byar har fått rinnande vatten. I huvudstaden Duschanbe kommer vi att dokumentera ett projekt där man anpassar rullstolar till barn samt ett projekt där man skapat självhjälpsgrupper för kvinnor.

“Andreas arbete, som är helt volontärt, kommer betyda mycket för oss som är en ganska okänd organisation i Sverige. Vår möjlighet att marknadsföra oss i Sverige blir enklare och större med hjälp av Andreas bilder.”, säger Monica Jomfjäll, Event Coordinator på Operation Mercy.

Fotografiskt projekt för insamling till välgörenhet

Andreas kommer även göra ett fotografiskt projekt och utställning under hösten/vintern för att samla in pengar till behövande, pengarna går oavkortat till människor i områdena Jordanien och Tadjikistan.

”Det ska bli fantastiskt spännande, samtidigt förbereder jag mig på en jobbig resa. Chansen att jag kommer hem med annan syn på livet är stor. Jag är tacksam för att jag för vara med och hjälpa Operation Mercy och dessa människor.”, säger fotograf Andreas Varro

 

Kontaktinformation

It’s Varro
Fotograf Andreas Varro
0723-28 95 10
Andreas@itsvarro.com

Operation Mercy
Cameron Willet
0730-34 28 96
International Programme and Funding Coordinator
Cameron.will@mercy.se
http://www.mercy.se

Monica Frankenberg Jomfjäll
0736-33 22 23
Eventkordinator, fundraising
monica.jomfjäll@mercy.se
https://www.itsvarro.com