Varro vinner Renaults fototävling

För en tid sedan arrangerade Renault tillsammans med Expressen en nationell reklamkampanj för deras nya pickup Renault Alaskan. Kampanjen utformades som en tävling och 3st fotografer i Sverige blev utvalda att tävla mot varandra, uppgiften var att göra sin egen tolkning av pickupen. Syftet med kampanjen var att visa på att även fotografi är ett hantverk och en pickup kan användas av fler yrkesgrupper än traditionella hantverkare.

Jag var en av dom tre fotograferna som blev utvalda och vi fick alla en varsin arbetsdag på oss att fotografera bilderna. När bilderna var klara skedde en offentlig röstning men även en jurry internt på Renault skulle säga sitt. Jag är glad och tackam över att jag vann både den offentliga röstningen och fick även jurryns röst. Priset förutom äran var att få låna en Renault Alaskan i två år.

JURYNS MOTIVERING
Andreas Varro har på ett tydligt sätt omvandlat en vision till en väl genomarbetad bild som på ett utomordentligt innovativt sätt visualiserar hur Renault Alaskan är en bil för både stad och land. Han visar på hur fotografi är ett hantverk både ”on location” men även i bearbetningsstadiet. Han har fångat vinkeln på bilen väldigt bra, bilens design kommer helt till sin rätt i Varros bild. Det spegelblanka vattnet i bakgrunden skapar ett lugn i bilden, som en kontrast till de överdrivet stora stockarna som ligger på flaket på bilen och byggnadskranarna som skvallrar om en febril aktivitet i den andra delen av bilden.

Expressen skickade med ett filmteam för att dokumentera processen.
Läs ursprungliga artikeln här
Läs vinnarartikeln här

Här är vinnarbilden

Scroll Up