Idag är vi tillbaka från Kuhjan och vi körde samma trevliga väg tillbaka genom Aznob passet. Jag lovade att jag skulle ta fler bilder på utsikterna där vilket jag gjorde. Har även lagt upp en bonusbild längst ner inifrån Aznob tunneln, inget artistiskt i den men kul att se hur otroligt låg standard det är på tunneln, varför den kallas Tunnel of Terror.

Det viktiga med dagen var att vi besökte en skola och såvitt jag förstår är det den enda skolan som tar sig an handikappade barn. Normalt set så vet inte föräldrarna hur de ska ta hand om sina handikappade barn, de som har fysiska hinder får oftast bara ligga ner och lär sig varken sitta, gå eller stå.

Denna del av skolan är sponsrad av Operation Mercy och på skolan arbetar man hårt med att ge barnen fysiskt träning, mobilitetsträning och annat för att de ska kunna leva ett bra liv. Handikappade barn har tyvärr väldigt låg status och föräldrar ser det som en enorm skam att få handikappade barn och skolan har oftast problem med att hitta och få handikappade barn till skolan för att föräldrar gömmer dem. Väldigt viktigt arbete. Det som slog mig hur glada alla barnen var, fantastiskt att se.

Bifogade en bild på min värdfamilj som är Svenska/Dansk som jag var hos, bland de trevligaste personer jag träffat. Otroligt gästvänliga, hoppas vi ses igen!

 

Projekt för handikappade barn

Aznob passet

Aznob passet

 

Min värdfamilj jag bodde hos

Aznob tunneln