Så arbetar jag

Du funderar säkert vad jag kan göra som inte andra fotografer kan och varför du ska anlita mig? Det som särskiljer mig från andra fotografer är att jag med hjälp av kreativt bildskapande, fotografering, bildmontage och s.k. "retuschering" kan jag göra det som upplev omöjligt möjligt. Jag kan fotografera bilder i olika sammanhang och sammanfoga dem för att lättare förmedla budskap och känslor i bilder. 

Mitt erbjudande

Att förstärka, förbättra och/eller förändra hur ditt företag uppfattas. Genom att lägga fokus på bakomliggande idéer skapar jag exklusiva bilder med mycket hög teknisk kvalité som kopplar samman ditt företag, produkt eller tjänst med känslor och ideal. Resultatet blir större förtroende för ditt företag, följt av lönsamhet. 

Image & Reklambilder

Jag producerar både image och reklambilder som är till för att marknadsföra ett varumärke, livstil, concept, idéer eller olika känslor. Bilderna ger ofta en "aha" upplevelse och väcker mycket uppmärksamhet. 

Kreativa porträttbilder

Med hjälp av fotografering, photoshop och bildmontage kan jag hjälpa dig att ta fram kreativa och unika porträttbilder som sticker ut.

Jag arbetar med dessa

Företag

Jag hjälper både små och stora företag. Det viktiga är inte storleken på ditt företag utan vad du vill åstadkomma. Jag arbetar gärna med positiva människor som vill ha en förändring på sin marknad. Här kan jag hjälpa dig med allt från smarta bildidéer kopplade till din produkt eller tjänst till produktion av bilden.

Reklambyråer

Jag hjälper även dig som är representerar en reklambyrå, exempelvis Art Directors. Min uppgift då är att realisera din kreativa vision med mina tekniska kunskaper i fotografering, bildmontage och retuschering.

Så går det till när du köper bild

1. Förfrågan

Du får framföra dina befintliga bildidéer. Om du inte har några skapar jag en idé åt dig. Vi går också igenom arbetsprocessen.

2. Offert

Jag tar fram en specificerad offert vad bilden(erna) kommer att kosta dig.

3. Idéarbete

Utifrån din verksamhet, produkt, tjänst eller varumärke tar jag fram en kreativ bildidé. Har du en befintlig idé så kanske den behöver "finslipas" och bearbetas. Efter ditt godkännande av idén skriver vi ett uppdragsavtal.

4. Produktionstart

Jag tar fram en skissbild som fungerar som ett stöd under fotograferingen, men även som trygghet så att du ser ungefär hur slutbilden kommer att se ut.

5. Förberedelser

Jag börjar planera uppdraget i sin helhet och hur uppdraget ska genomföras i praktiken, varje bild är unik. Leta modeller till uppdraget. Kontakt med stylist som sköter kläder, rekvisita och sminkning

6. Fotografering

Fotografering av modeller, miljöer och objekt som ska finnas med i bliden. Dessa fotograferas generellt sett vid olika tillfällen. Du väljer själv när du vill vara med, normalt sett brukar kunden vara med när modellerna ska fotograferas i studion. Detta varierar såklart beroende på vad du vill ha fotograferat.

7. Bildmontage (retuschering)

Här påbörjas ihopsätting av bilder. Med hjälp av photoshop skapar jag en enhetlig bild av alla fotograferade bilder. Jag skapar därefter djup och känsla i bilden. Bildmontage är den största och viktigaste delen i processen.

8. Avstämning

Jag presenterar slutprodukten till dig. Här har du möjlighet att komma med korrekturförslag. Om du vill ha någonting ändrat i bilden så gör jag dessa ändringar. 3 korrekturvändor ingår.

9. Leverans och fakturering

Bilden levereras i dom format vi kommit överens om och fakturerar därefter utfört arbete.

Hur får jag använda bilderna efter köp?

När du anlitar mig ingår en fri och exklusiv användningsrätt på obegränsad tid vilket innebär att du kan använda bilden utan att behöva tillfråga mig vid användning. Om du i ett senare skede önskar en förändring i bilden så är det jag som gör detta. Den enda ändring du får göra i bilden är att beskära den för olika användningsområden. Upphovsrätten till bilden är alltid min enligt svensk lag. Jag som fotograf vill ha erkännande för det arbete jag gjort när bilden används med namnangivelse intill bilden. Jag förbehåller mig rätten att använda bilden i min egna marknadsföring som t.ex. Facebook, Instagram, hemsida, fototävlingar och annat.

Kostnader

Att anlita mig innebär att köpa en helhetslösning, till skillnad från många andra fotografer. I mina offerter inkluderas ofta mitt egna arvode för idéskapande, projektledning, fotografering, bildmontage och bildretuschering. Beroende på uppdragets omfattning är ofta dessa kostnader inkluderade stylist/make-up, kostnad för kläder till modeller, rekvisita arvode för modeller. Mitt arvode ligger i linje med Svenska Fotografers Förbunds kommersiella priser. SFF Prislista

Arbetstider

Mina arbetstider är vardagar 8-16. Jag svarar på mail under arbetstid, räkna med svar under nästkommande arbetsdag. Vid helgarbete debiterar jag 25% påslag på arvodet.

Kontakta oss

Oroa dig inte, du kommer endast få svar på dina frågor via detta kontaktformulär. Din e-post är säker hos mig.