Ökenlandskap

Igår besökte vi Wadi Rum, ett område/samhälle ca 4 tim söder om Amman där Operation Mercy har ett relativt nytt projekt där man hjälper den lokala befolkningen med kunskap och Idéer för att bygga upp en stabilare ekonomi – entreprenörskap helt enkelt. Byn ligger väldigt avsides så det är svårt för att få tillgång till till varor som t.ex. mat.

Bebisrumpa

Byn ligger i ett stort ökenområde, det är utan tvekan det vackraste jag sett (bortsett från min fru såklart). Bergigt landskap som formats av vind och sand, ena sidan kan se ut som ett berg ur en skräckfilm medan andra sidan är slät som en bebisrumpa. Detta var helt oslagbart, ingen upplevelse jag vart med om slår denna. Det var så otroligt vackert, orört och fantastiskt. Vi fick efteråt äta mat som riktiga Nomader serverade mitt i ökenlandskapet i Nomadtält, landets urinvånare.

Indiana Jones

Vi åkte sen vidare till staden Wadi Musa och i denna stad finns en antik stad som i princip är urhuggen ur i ett bergsområde. Indiana Jones: The Last Crusade spelade bl.a. in här, staden räknas till ett av de sju nya underverken och är en helt makałös upplevelse. Tyvärr blir man som fotograf inte speciellt upphetsad när det är 100 turister framför varje intressant sak att fota, däremot blev mina lår upphetsade då det tog 6 tim att ta sig från ingången till toppen av berget i Petra, sjukt mycket trappor – aj aj i morgon.


Kameler som betar under ett träd
Kameler som betar under ett träd

Sanddyner som blåst upp mot berget
Sanddyner som blåst upp mot berget
Stor klippa mitt i öknen
Stor klippa mitt i öknen
Nomad som var chaufför åt oss ute i öknen
Nomad som var chaufför åt oss ute i öknen
Uthugget stenblock ur berget
Uthugget stenblock ur berget
Ingången till bergstaden Petra
Ingången till bergstaden Petra