Fotograf Stockholm fotar åt Topp-Hälsa i Stockholm

Eftersom jag arbetar som fotograf Stockholm vill de flesta av mina kunder därifrån ha fotografering lokalt, men detta uppdrag var fotograferat i Örebro eftersom jag bor där. Uppdraget är fotograferat åt tidningen Topp-Hälsa i Stockholm. Topp-Hälsa är en av Sveriges största hälsotidningar. När jag arbetar med uppdragsgivare som t.ex. Topp-Hälsa eller andra redaktionella uppdragsgivare så förändrar sig arbetsmetoderna en del från hur jag arbetar kommersiellt.

Kommersiellt vs Redaktionellt

Ett kommersiellt fotouppdrag är ett uppdrag som ska användas i vinstdrivande syfte, vilket även redaktionellt kan vara men redaktionellt är mer fokus på journalistik och tidningar/webb. Den stora skillnaden rent uppdragsmässigt är att bilderna generellt ska tas fram på  en kortare tid, det fins inte samma tidsutrymme att planera uppdragen och åka ut och kolla fotograferingsmiljöer. Oftast får man en enklare briefe där kunden berättar lite om artikeln och vad som ska fotograferas, det roliga är att man har lite mer fria händer.

Det är utmanande då man sällan vet detaljerna kring hur fotomiljöerna ser ut, man måste ha ett sinne för vad som funkar och vad som inte funkar. Detta ställer högre krav på fotografen och att man har erfaren och vet vilken problematik som kan dyka upp, vilken utrustning man behöver eller inte behöver ta med sig.

Om bilden

Denna bild användes till en artikel med text-i-bild, det måste finnas mycket ren yta för att lägga text på (betongväggen till vänster). Därför placerade jag henne i höger tillbild.

Artikeln handlar om en tjej som förändrat sin livstil dramatiskt och idag tränar i princip varje dag med sporten Crossfit. Jag har fotograferat mycket i träningsammanhang/sport både kommersiellt och redaktionellt och jag gillar när det är en lite råare känsla i bilden, samtidigt kändes det inte rätt att porträttera henne som rå då hon är väldigt glad tjej. Så därför jag la fokus på att försöka få henne att se energifylld ut vilket väger upp det råa i bilden.

fotograf Stockholm fotar bild åt Topp-Hälsa

Foto: Andreas Varro, fotograf Stockholm. AD: Laneborg Jessica

top-hälsa