Bild till omslag för Postnord

Postnord (gamla Posten) är en kund som jag arbetar med regelbundet i olika sammanhang. Jag har bland annat hjälp dem med innehåll till deras kundtidningar. Eftersom jag arbetar som fotograf i Örebro och Stockholm tog contentbyrån Spoon hjälp av mig för att fotografera omslagsbild till deras kundtidning. Spoon är en byrå som hjälper företag att skapa innehåll till både tidningar och web och är en av mina största kunder. Jag fick i uppdrag att fotografera bilder på ett av deras postkontor under arbetstid. Men jag fick även möjligheten att ta några mer arrangerade och uppstyrda bilder på en arbetsgrupp på Postnord.

Gruppbild och porträttbild på chef

Dessa pressbilder är fotograferade med studiolampor, eller s.k. studioblixtar och ger ett lite roligare/häftigare ljus än om man fotograferar bara med solljus eller de lampor som finns i rummet. I detta fallet så har jag blandat både solljus och ljus från studiolampor.

Första bilden ska förmedla att det är roligt att arbeta på Postnord och at de har bra sammanhållning, denna är en bild till omslag. Vi fotograferade den utomhus på lastkajen med klassiska sorteringslådor som dom arbetar med på Postnord i bakgrunden. Jag placerade modellerna så att deras ansikten är relativt nära varandra och skapar en god harmoni och komposition i bilden.

Den andra bilden är en pressbild på en av cheferna på just detta Postnordkontor, jag valde att fotografera honom lite mer avslappnat mot en tegelvägg, samtidigt håller han armarna i kors vilket människor gör för att skydda sig själva eller visa makt, men eftersom jag fick honom att le litegrann så väger det upp bilden och han ser sympatisk ut. Nått som är viktigt när man fotograferar människor är att få dem att se naturliga ut, människor kan le på beställning men det gäller att få dem att le även med ögonen. Det räcker inte med några schyssta bellmanskämt då utan man måste på en ganska kort tid bygga upp ett förtroende till den man fotografera, men framförallt vara sig själv.

Boka It’s Varro för fotografering
Bild till omslag för Postnord

bilder_till_omslag_för_posten_2